facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Γιατί να αποφύγετε τις επιθετικές δίαιτες και τις ακραίες ασκήσεις

featured_image

Μάθετε τους λόγους που οι επιθετικές δίαιτες και οι ακραίες ασκήσεις μπορεί να είναι επιζήμιες για την υγεία σας.

 

Οι περισσότεροι από εμάς, είναι γεγονός πως κατά τη διάρκεια του Χειμώνα παίρνουμε επιπλέον βάρος με αποτέλεσμα την Άνοιξη να θέλουμε να το ελέγξουμε ώστε να έχουμε το σώμα που επιθυμούμε, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού. Ακόμη και αν τον Χειμώνα έχετε δείξει απειθαρχία τόσο στη διατροφή, όσο και την άσκηση σας, υπάρχει ο χρόνος που χρειάζεστε για να ελέγξετε το βάρος σας. Ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε είναι να εστιάσετε σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και τη διατήρηση μιας φυσιολογικής δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι η διαχείριση του βάρους είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή για να επιτύχετε τους στόχους σας και να απολαύσετε το Καλοκαίρι με αυτοπεποίθηση.

 

Ωστόσο, είναι πολύ συχνό φαινόμενο, η έντονη επιθυμία για το ιδανικό σώμα για το Καλοκαίρι αλλά και η βιασύνη να το αποκτήσουμε, να μας οδηγεί σε ριψοκίνδυνες τακτικές που απειλούν την υγεία μας. Παρακάτω θα αναλύσουμε γιατί οι επιθετικές δίαιτες και οι ακραίες ασκήσεις μπορούν να βλάψουν την υγεία μας και θα παρουσιάσουμε τον ενδεδειγμένο τρόπο να ρυθμίσετε το βάρος σας και να κάνετε δικό σας το σώμα που ονειρεύεστε.

 

Γιατί οι επιθετικές δίαιτες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία σας

 

dpharmacy - επιθετικές δίαιτες -  επιθετικές δίαιτες

 

Παρότι οι επιθετικές δίαιτες αρκετές φορές φαίνονται ελκυστικές λόγω της υπόσχεσης γρήγορων αποτελεσμάτων, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές επιπτώσεις μακροπρόθεσμα στην υγεία και τον μεταβολισμό σας. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν γρήγορες λύσεις για την απώλεια βάρους ενώ αισθάνονται πίεση να ανταποκριθούν στα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας. Σ’ αυτή τη συνθήκη, τα μέσα και η διαφήμιση προωθούν «θαυματουργές» μεθόδους με θεαματικά αποτελέσματα που αποδεικνύονται ιδιαίτερα θελκτικές.

 

Για να γίνει όμως ακόμη πιο κατανοητό γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις επιθετικές δίαιτες, αξίζει να περιγράψουμε τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για την υγεία μας. Οι επιθετικές δίαιτες συχνά περιορίζουν την κατανάλωση θρεπτικών συστατικών, όπως λιπαρά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές, όπως η αργή καύση θερμίδων, η απώλεια μυών και η αύξηση του λίπους στο σώμα. Επιπλέον, η περιορισμένη κατανάλωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία, ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα μία μη ισορροπημένη διατροφή. Μάλιστα, ορισμένες επιθετικές δίαιτες περιορίζουν σημαντικά την πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας με αρνητικές επιπτώσεις στην αντοχή και τη σωματική μας δύναμη. Άλλωστε, η ενέργεια που λαμβάνετε από τη διατροφή σας είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί ανεπαρκής για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σας με αποτέλεσμα την έντονη κόπωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ίδιες δίαιτες έχουν αντίκτυπο και στην ψυχολογία σας με επιπτώσεις όπως η κακή διάθεση αλλά και οι διατροφικές διαταραχές. Τέλος, οι στερητικές ή οι μακροχρόνιες δίαιτες ενδέχεται να οδηγήσουν ακόμη και σε εγκεφαλική υποθρεψία με έλλειψη συγκέντρωσης και μειωμένη κατανοητική ικανότητα.

 

Γιατί οι ακραίες ασκήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία σας

 

dpharmacy - επιθετικές δίαιτες - ακραίες ασκήσεις

 

Όπως οι επιθετικές δίαιτες, έτσι και οι ακραίες ασκήσεις που ξεπερνούν το μέτρο μπορούν να αποδειχθούν μοιραίες έχοντας άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Η άσκηση σε ένταση και χρόνο που ξεπερνά το μέτρο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών, όπως θλάσεις, διαστρέμματα κ.α. Ακραίες ασκήσεις ενδέχεται να υπερφορτώσουν το αναπνευστικό σύστημα οδηγώντας σε προβλήματα όπως  η δύσπνοια. Τα καρδιολογικά προβλήματα είναι εξίσου πιθανά  με παραδείγματα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση. Τέλος, ακραίες  ασκήσεις συχνά συνοδεύονται από διατροφή χωρίς θρεπτικά στοιχεία ή ακόμα και ανορεξία, προκαλώντας εκνευρισμό, αδυναμία και άλλες σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ακραίες ασκήσεις είναι πιθανό να αποδειχθούν επικίνδυνες για την υγεία σας, και επομένως είναι σημαντικό να εφαρμόζετε την άσκηση με μέτρο και να ακολουθείτε τις συμβουλές ενός ειδικού.

 

Πώς να υιοθετήσετε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής

 

Ο ισορροπημένος τρόπος ζωής απαιτεί συνειδητές αλλαγές σε διάφορους τομείς της ζωής σας, όπως η διατροφή και η άσκηση, που δεν πρέπει όμως να ξεπερνούν το μέτρο. Προτιμήστε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γλυκά και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Όσο για την άσκηση, ενσωματώστε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα κάνοντας μικρές αλλαγές, όπως το περπάτημα. Παράλληλα, επιλέξτε ένα είδος γυμναστικής που σας αρέσει, από τον χορό μέχρι τα βάρη. Επιπλέον, φροντίστε την ψυχολογική και συναισθηματική σας ευεξία βρίσκοντας τρόπους να μειώσετε το άγχος και το στρες στην καθημερινότητά σας. Ο καλός ύπνος παίζει επίσης σπουδαίο ρόλο για τον έλεγχο του βάρους αλλά και την καλή διάθεση και το ευ ζην σας.

 

Πότε να επιλέξετε συμπληρώματα διατροφής για τον έλεγχο βάρους

 

Η επιλογή συμπληρωμάτων διατροφής για τον έλεγχο του βάρους θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία τους και έχοντας πάντα κατά νου πως δεν υποκαθιστούν μία ισορροπημένη διατροφή. Τα συμπληρώματα διατροφής για τον έλεγχο του βάρους διευκολύνουν αυτό το δύσκολο ταξίδι της διατροφής. Το θερμιδικό έλλειμμα είναι πολύ σημαντικό και επιτυγχάνεται όταν η ενεργειακή σας δαπάνη είναι μεγαλύτερη από την ενεργειακή πρόσληψη.  Ωστόσο, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής για τον έλεγχο βάρους τα οποία έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι έχουν πραγματικά αποτελέσματα βελτιώνοντας τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην καύση του λίπους και επιταχύνοντας το αίσθημα του κορεσμού. Μερικά από αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να χορτάσετε περισσότερο και πιο γρήγορα ενώ άλλα επηρεάζουν την έκκριση ορμονών, οι οποίες ειδοποιούν τον εγκέφαλο για τον κορεσμό. Ορισμένες ουσίες περιορίζουν επίσης την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μειώνοντας παράλληλα τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη.

 

My Elements L-Carnitine 2000mg Συμπλήρωμα Διατροφής Με Καρνιτίνη Για Ενίσχυση Μεταβολισμού & Ενέργειας 20 Αναβράζοντα Δισκία

 

Συμπλήρωμα διατροφής με γεύση πορτοκάλι με καρνιτίνη υψηλής συγκέντρωσης, ελεύθερης μορφής για εύκολη απορρόφηση.

 

Marcus Rohrer Spirulina Συμπλήρωμα Διατροφής Σπιρουλίνα Για Τη Φυσιολογική Λειτουργία του Ανοσοποιητικού & Για Το Αδυνάτισμα

 

Η Marcus Rohrer Spirulina® είναι Σπιρουλίνα 100% υψηλής ποιότητας με πάνω από 100 θρεπτικά στοιχεία και όλο το φάσμα των μετάλλων. Καλλιεργείται σε ένα ξεχωριστό υδάτινο αγρόκτημα στην ηλιόλουστη Χαβάη ενώ έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η Marcus Rohrer Σπιρουλίνα από τη Χαβάη περιέχει τον υψηλότερο αριθμό θρεπτικών στοιχείων, με πρωτοφανή καθαρότητα και συγκέντρωση, καθιστώντας την, την καλύτερη Σπιρουλίνα στον κόσμο.

 

XLS Medical Fat Reducer Συμπλήρωμα Διατροφής Για Αδυνάτισμα Με Φυσικά Συστατικά

 

Το XLS MEDICAL FAT REDUCER είναι η λύση στο αδυνάτισμα που σας βοηθά να χάσετε βάρος, φυσικά. Πρόκειται για ένα πατενταρισμένο σύμπλεγμα φυσικών και οργανικών ινών που είναι κλινικά αποδεδειγμένο, ότι δεσμεύει τα διατροφικά λιπαρά, αποτρέποντας την υπερβολική τους συσσώρευση στο σώμα σας.

← Previous Next →